TILSKUD

 
_B5A0733.JPG
 
 

Du kan få tilskud til ortopædisk fodtøj og indlæg, hvis du har diabetes, gigt, en aldersrelateret sygdom, en medfødt lidelse eller deforme fødder efter en ulykke eller sygdom.

Det er din ortopædkirurg eller hospitalet, der ordinerer ortopædiske sko og fodindlæg, og det er kommunen, der bevilger tilskud. Læs mere på borger.dk (åbner i nyt vindue).

Husk din bevilling

Kommunen sender som oftest bevillingen til dig i din e-Boks. Derfra skal du sende den videre til os pr. mail eller printe den ud og medbringe den til din første konsultation. Kommunen sender IKKE automatisk bevillingen til os, hvorfor det er vigtigt, at du selv varetager dette.

Vi foretager kun konsultationer efter tidsbestilling. Du kan først aftale tid hos vores skomagere, når du har fået din bevilling fra kommunen.

Egenbetaling

Hvis du ikke har en bevilling, tager vi et konsultationsgebyr på 250 kroner. Vi trækker gebyret fra, hvis du køber tilretning eller individuelt fremstillet ortopædiske fodindlæg eller sko hos os.
Du skal selv betale en del af udgiften til dit specialfremstillet ortopædisk fodtøj.
I 2019 er egenbetalingen for sko 900 kroner pr. par til voksne og 500 kroner pr. par til børn. 

Merbetaling

I nogle tilfælde vil der også være en merbetaling på ortopædiske indlæg. Tilskuddene fra kommunen varierer meget, og da vi ikke altid kan producere indlæg og sko til den pris kommunerne diktere, vil der i disse tilfælde være en merpris at betale for dig som kunde. Vi anbefaler, at du ringer til os for at høre hvad, der gør sig gældende i din kommune.

Din pris er altså summen af egenbetalingen og merbetalingen. 


Medlem af Sygeforsikring Danmark?

Vælger du at betale selv at betale dine specialfremstillede indlæg, og er du medlem af Sygeforsikring danmark, får du et tilskud på 400 kroner pr. par (pr. 1. januar 2019).

Du får udbetalt tilskuddet ved at sende bonen og en kvittering med navn, adresse og cpr-nummer til Sygeforsikring danmark. Vi kan fra 2019 også indberette til sygeforsikring danmark, hvis du ønsker dette.